home voordeur

Als je meer wil weten over de geheimen van de letter A: lees dan door. Als je liever de letter a op eigen houtje wil verkennen en ontdekken stop  dan hier (stop en terug naar index).

Het was voor mij een droom een letter of samen aan een letter te mogen werken ter promotie van LOVarte . Ik had wel mijn favoriete letters voor de 2017-versie, l, v, a,… Het aanvankelijk idee iets te doen met het wapenschild, werd na een paar weken afgevoerd. Te strak, te oubollig, te saai, ook ik zou bij de v het schild ondersteboven moeten gebruiken en er handig mee weg komen qua creativiteit om er iets van te maken. EN wou ik dan nog dat het herkenbaar was? En hoeveel lag er in de letter van mij? Weinig? Het kern of experimentele kern medium bracht voor mij deze keer geen oplossing.

Ik besloot een oud zeer te helen. Namelijk iets te maken in de aard van de South Bank banner. Toen ik in Londen woonde (ergens rond de eeuwwisseling) deed ik enthousiast mee aan de wedstrijd voor vlaggen die op South Bank een laan zouden versieren. Ik werkte nauwgezet en noest. Ik was ook kei tevreden van mijn werk, maar werd helaas niet geselecteerd. Dat was een grote teleurstelling. Dus ik haalde het ontwerp tevoorschijn en begon me hier op te baseren.

Ik stelde mezelf enkele typische criteria. De menselijke mens, de staat der aarde, lokale bezienswaardigheden, actieve mensen, het gegeven geven en kruisbestuiving zouden deel uitmaken van het ontwerp.

 

 

 

Het aanbod aan verven was fantastisch het bevatte het exacte kleur roze welke ik wou gebruiken en op de koop toe het perfecte bruin. Restte me enkel nog figuurtjes te selecteren uit de voorontwerpen en ze in de slordige tekenstijl eigen aan mijn cartoon te tekenen. Het was schunnige onderbroekontwerp werd weggelaten. Het werd soberder en bewuster werk. Het weerspannig haar doorheen de ene broekspijp hield stand. Ik bleef trouw aan het een beetje onzijdigheid, het wat is mannelijk wat is vrouwelijk onderwerp, wanneer is men vrij. Maar sexy jeans en sommige uitgesproken vrouwelijke (?) attributen werden bij een eerste selectie alras achterwege weggelaten. Alsook de tutter, de slapende A, en de neuskeutel die naderhand wel geschilderd werd maar eigenlijk onherkenbaar is.

 

 

voorontwerpen

 

 

 

 

Fotos: Debbie Vee.

 

 

Wat zit er dan wel in?

We beginnen bovenaan rechts van het topje van de "A" zelf met het fata morgana-verschijnsel boven de Koning Leopoldstraat, de weg langs de vaart dus. Gevolgd wat lager in de linkerhoek door het verwarrende dromerige baasje met scherpe hoektanden en een tong in de vorm van een hartje? Er naast, de ontspannen maar verbeten "nordic" walker. Deze fervente wandelaars zijn alom te treffen ook dus in de Kale Vallei.  Het ziend kunstgierig oog dat conclusies trekt, beslist, niet noodzakelijkerwijs acties zegt. De poort van een kasteel in de regio. Een opgewekte Siamese tweeling. Het is een knipoog naar koppels met dezelfde jassen aan. Soms ook aan te treffen in het modieuze tijdloze en eigentijdse Meetjesland. De unisex strik scheidt het bruine van het roze en vervangt de broeksriem, de hoognavelige taille gevrijwaard van enige bierbuik...? Het LOVartistiek schaap (begin of einde van een kudde, of een individu,…) at met liefde, de uitwerpselen dragen een hartje. Ik snijdt even het mestprobleem aan.

Een reikende hand is er voor de hulp, de interesse en de hoop.

Het  baasje met een neusdruppel; misschien houdt die van zijn baasje… Misschien zijn wel neusdruppels uitingen van liefde. Misschien een kunstkenner of liefhebber, die ondanks alles toch komt. Ernaast de harige voetballer, met een nogal lange neus. We stippen hier de comedia del ARTE! even aan.

Hier en daar wat begroeiing in de groene gemeente en we komen bij de Grote Baan aan.

Wat lager, opnieuw links aangekomen zien we de opnieuw (mode/kunst/mens-) minnende mens met een raakvlak!, een bot in tegenstelling tot de hoge hak rechts. Het moderne gerobotteerde wezen (de werker?) met toch tijd voor de verzorging van de lieftallige toekomstgerichte en cultuurminnede tentakels. De sexy (Lovarte) minnende man met bril of de sexy bril met (Lovatre minnende) man met “o” T-shirt, en dan hier de verdwaalde neuskeutel, de lokale knotwilg, de kanaalfietser. Tenslotte de dame bij wie liefde of kunstliefde de oren uit komt, of komt alles net langs daar binnen? Dat dingen maar zijn zoals je ze bekijkt. Om zeker positief te eindigen is er de bal en een paar streepjes Kale of Lieve of Brugsevaart, noem maar op.

 

 

 

      

Schattige inspirerende voortekeningen